Smotra Sveučilišta u Zagrebu, 19. - 21. studenoga 2020.

Sveučilišni kampus “Borongaj”

Znanstveno-učilišni kampus Borongaj svečano je otvoren 12. listopada 2007. godine.

Za potrebe nastave u akademskoj godini otvorenja (2007./2008.) Sveučilište je u dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa preuzelo 9 vojnih objekata na Borongaju te je većinu adaptiralo u skladu s potrebama triju zagrebačkih fakulteta: Fakulteta hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti.

Paralelno s rekonstrukcijom zgrada koje su fakulteti dobili za potrebe održavanja predavanja i smještaja nastavničkih i administrativnih ureda, izvršeni su i radovi na rekonstrukciji objekta za studentski restoran, uređen je okoliš u kampusu, uspostavljena je nova autobusna linija koja vozi izravno u kampus, a Sveučilišni računski centar (Srce) uspostavio je IT-infrastrukturu koja između ostalog obuhvaća telefonsku i računalnu mrežu te podršku za te sustave.

Na kampusu veličine 92,8 hektara površine trenutno se nalaze sljedeći fakulteti: Fakultet hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet prometnih znanosti i Ekonomski fakultet (stručni studiji). Na kampusu se nalaze i Služba za antidoping Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, Državni hidrometeorološki zavod, BIOCentar, Studentski centar Zagreb i drugi.

Kampus obuhvaća 92.8 hektara površine, a želja je Sveučilišta iskoristiti sve potencijale svojih fakulteta te ih prezentirati na tom prostoru.